Mehmet Karayılan: Xelfeti halkı ırkçı zihniyete geçit vermeyecek!

Riha’nın Xelfeti ilçesinde AKP’nin itirazı üzerine seçimlerin yeniden yapılmasına karar verildi. DEM Parti Xelfeti İlçe Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, devletin tüm imkanlarını kullanarak usulsüzlük yaptığını ifade etti.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Xelfeti İlçe Eş Başkanı Mehmet Karayılan, Xelfeti’de iptal edilen seçime ilişkin ANF’ye konuştu.

Xelfeti’de blok oylara rağmen kazandıklarını söyleyen Karayılan, şunları söyledi: “Sandıklarda kazandığımız belediyemiz, masa başında kaybettirmek isteniyor. Halkımız asla umutsuzluğa kapılmasın, yüzlerindeki tebessümü de eksik etmesinler, haklı davada da direnişlerinde geri durmasınlar-durmayacaklar. Partisine ve iradelerine sahip çıkacaklar. Bundan kimsenin kuşkusu olmadı, bundan böylede olamaz. Halfeti’de bu seçim normal bir seçim süreci olmadı. Kamuoyuna da yansıdığı gibi 400 civarında organize oy taşındı kayyumu zihniyet tarafından. Bütün itirazlara rağmen, itirazlarımız kabul edilmedi.

Devletin bütün imkanları kullanılarak, şantaj, tehdit, 5000 kişiye 3000 tl para dağıtıldı. Afiş ve pankartlarımız, bayraklarımız çetevari bir şekilde geceleri belediyenin araçlarıyla söküldü. Seçim günü kayyumu zihniyetin temsilcisi aday şeref Albayram tarafından başka şehirde 100’e yakın mafya elemanlarını getirerek bu çetelerin başında köylere gidip okul bastı, sandık görevlilerini darp ederek blok oylar kullandı. Bütün bu durum Halfeti hakimiyle, savcısıyla, emniyet müdürüyle görüşülmesine rağmen, seyirci kalındı. En az 1000 tane blok oy kullanıldı . Bu durum seçim kurulunda da sandıklara itiraz edilmesine rağmen, bu usulsüz oylar AKP’ye yazıldı. Ama halkımız bütün bunlara rağmen 906 oy farkıyla belediyeyi kazandı.”

HUKUKSAL MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ

Faşist AKP zihniyetinin bu sonucu hazmedemediğini vurgulayan Karayılan, ne olursa olsun halkın bu ırkçı zihniyete geçit vermeyeceğinin de altını çizdi. Xelfeti’nin sembolik değeri olduğuna dikkat çeken Karayılan; “Seçim kurulunu da kendi çeteci ekiplerinin içine dahil ederek, sandıkta kazandığımız belediyeyi masa başında bize kaybettirme uğraşındalar. İl seçim kurulu seçimlerin tekrarlanması doğrultusunda karar aldı, aldırıldı. Biz bunu YSK’ya taşıyacağız, resmi süreçte hukuksal mücadelemizi vereceğiz. Bütün bunlar neden Halfeti de oluyor? Halfeti Kürt özgürlük hareketinin ve halkın önderliğinin doğduğu yer olması itibariyle sembolik bir değeri ve anlamı var halkımız açısından. Ne olursa olsun seçimler yenilenirse de halkımız asla bu hırsız, gaspçı zihniyete Halfeti’de geçit vermeyecektir” şeklinde konuştu.